(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Maqolada frazeologiya — leksikologiyaning mustaqil bo‘limi sifatida tahlil qilinadi. Frazeologik birliklarning tuzilishi, semantik xususiyatlari, turlar, lingvistik va madaniy o‘rni, ularning til tarkibidagi vazifasi batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada o‘zbek va ingliz tillari misolida frazeologik birliklarning ishlatilishi, tarjimada duch keladigan qiyinchiliklar va zamonaviy leksik tadqiqot yo‘nalishlari keltirilgan.