(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada oʻzbek ogʻzaki folklorining shakllanishi va rivojlanishining tarixiy bosqichlari, uning janr xilma-xilligi va badiiy xususiyatlari oʻrganiladi. Yosh avlodni tarbiyalashda, milliy oʻziga xoslikni shakllantirishda, shaxsning axloqiy va estetik fazilatlarini shakllantirishda folklorning roliga alohida eʼtibor qaratilgan. XX asr yetakchi oʻzbek folklorshunoslarining asarlari tahlil qilinadi va ogʻzaki folklorning taʼlim vazifasi aniqlanadi.