(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari faoliyatini takomillashtirishda akmeologik yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Akmeologik yondashuv o‘qituvchining shaxsiy va kasbiy kamolotini ta’minlash, uning ijodiy salohiyatini ochish hamda professional kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada o‘qituvchining o‘z-o‘zini anglash, o‘z ustida ishlash, kasbiy refleksiya va motivatsiyani shakllantirish jarayonida akmeologik tamoyillarning roli tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida akmeologik yondashuv asosida o‘qituvchilarning kasbiy mahoratini oshirish yo‘llari va metodlari haqida fikr yuritiladi.