(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada yurak-qon tomir tizimining anatomik tuzilishi, yurakning morfologik qismlari, qon tomirlarning tuzilishiga xos xususiyatlar hamda ularning fiziologik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, arteriyalar, venalar va kapillyarlarning histologik qatlamlari o‘rganilib, qon aylanish tizimining organizmdagi asosiy vazifalari tahlil qilingan. Yurakning o‘ng va chap bo‘limlari, klapanlar tizimi, hamda kichik va katta qon aylanish doiralari haqidagi anatomik ma’lumotlar asosida tizimning funksional yaxlitligi ilmiy asoslangan.