(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Inson uchun korish, his qilish va eshitish qanchalik zarur bolsa, hid bilish ham shunchalik ahamiyatga egadir. Kundalik hayotda hidlar muhim ahamiyat kasb etadi. Masalan, tibbiyotda hidlardan turli kasalliklarga tashxis qoyishda foydalaniladi. Badiiy asarlar tarkibida qollanadigan hidlar esa muallifning malum maqsadi asosida voqelikni jonli va rangli boyoqlarda tasavvur etishimizga yordam beradigan asosiy vositalardan biridir. Biz ushbu maqolamizda hid ifodalovchi sifatlar tahlili uchun ingliz tilidagi badiiy matn parchalarini ozbek tilidagi tarjima variantlarini qiyoslashni maqsad qilganmiz.