(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada “Yashil makon ozuqasi” tushunchasining mazmun-mohiyati va uning Oʻzbekiston ekologik siyosatidagi oʻrni yoritiladi. Mavzuda koʻchatlarni oziqlantirishda organik va mineral oʻgʻitlardan foydalanish, tuproq unumdorligini oshirish hamda ekologik barqarorlikni ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, mamlakatda amalga oshirilayotgan “Yashil makon” umumxalq loyihasi doirasidagi davlat qarorlari va amaliy ishlar oʻrganiladi. Tadqiqot natijalari ushbu jarayonning nafaqat agrotexnik, balki ekologik va ijtimoiy ahamiyatini ham koʻrsatadi.