(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqola 22-may – Xalqaro biologik xilma-xillik kuni munosabati bilan tabiatni asrash, Orol dengizi muammosini hal qilish va biologik xilma-xillikni saqlashning dolzarbligini muhokama qiladi. O‘zbekistonning “Yashil makon” loyihasi, Prezident Sh.M. Mirziyoyevning ekologik tashabbuslari hamda zamonaviy texnologiyalar (dronlar, sun’iy yo‘ldoshlar, AirMO ilovasi) orqali tabiatni muhofaza qilish bo‘yicha yangi yondashuvlar taklif etiladi. Orol dengizi atrofida yashil hududlar barpo etish, suv resurslarini boshqarish, chang va ifloslanishning oldini olish, shuningdek, fuqarolik mas’uliyatini oshirish masalalari tahlil qilinadi.