(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada Gomerning “Iliada” nomli epik asarining turli tillarga tarjima qilinish jarayoni tarixiy hamda madaniy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor asarning XVI asrdan boshlab ingliz, nemis, fransuz tillariga va boshqa tillarga tarjima qilinishi, shuningdek, XX–XXI asrlarda bu tarjimalarning kengayishi va ommalashuviga qaratilgan. Ayniqsa, koreys, ispan va xitoy tillariga qilingan tarjimalar alohida o‘rganilgan. Maqolada ushbu tarjimalarning madaniy kontekstdagi o‘rni va ta’siri ham ochib berilgan.