(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Erkin Vohidovning she’riy merosi o‘zbek xalqining tarixiy-madaniy tafakkuri, ruhiy olami, diniy va ma’naviy qadriyatlarini badiiy ifoda etishda katta mahorat ko‘rsatgani ayondir.Ushbu maqolada Erkin Vohidovning she’riy merosida lingvokulturologik birliklarning tahlili, ularning tildagi va madaniyatdagi o‘rni o‘rganiladi.Shuningdek, lingvomadaniy birliklar ba’zi guruhlarga ajratilib, shoir she’rlaridan keltirilgan misollar asosida izohlanadi.Shoirning lingvopoetik birliklarni qo’llash mahorati xususida ham fikr-mulohazalar mavjud.