(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Jadidchilik adabiyoti haqida so‘z yuritar ekanmiz, Abduraif Fitratning bu boradagi o‘rnini alohida e’tirof etish joiz. Uning har bir asarida o‘sha zamon va makondagi muammolar, ularning yechimlari bo‘yicha qimmatli fikrlar joy olgan. Jumladan, adibning “Hind sayyohi bayonoti” asarida Buxoro xonligining, umuman Turkistonning iqtisodiy, ijtimoiy, siyosiy, diniy hayotidagi kamchiliklar, muammolar keskin fosh etiladi. Shuningdek, ularni hal qilishga oid islohotchilik g‘oyalari ham beriladi.