(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Maqolada klassik Malthus nazariyasi va A.G.Vishnevskiy ilgari surgan demografik modernizatsiya konsepsiyasi qiyosiy tahlil qilindi. Ikkala yondashuv ham tug‘ilish, o‘lim va davlat institutsional choralari o‘rtasidagi bog‘liqlikni ta’kidlaydi, ammo innovatsiya va ijtimoiy taraqqiyotga turlicha baho beradi. Tahlil aholi tez ko‘payib borayotgan davlatlar uchun resurs boshqaruvi va ijtimoiy barqarorlik masalalarini dolzarb ko‘rsatadi.