(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ушбу мақола рус ва ўзбек тилларидаги фразеологик бирликларнинг қиёсий-чоғиштирма таҳлилига бағишланган. Тадқиқотнинг асосий мақсади – икки халқнинг бадиий адабиёт материаллари асосида фразеологизмлар орқали миллий тафаккур, менталитет ва маданиятнинг қай тарзда акс этганини очиб беришдан иборат. Мақолада рус ва ўзбек фразеологизмларининг семантик хусусиятлари, образлилиги ва нутқдаги функциялари атрофлича ўрганилган. Тадқиқот натижалари фразеологизмларнинг тил бойлигини оширишдаги ўрни ва халқларнинг маданий ўзига хослигини ифодалашдаги аҳамиятини яна бир бор тасдиқлайди.