(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada talabalarning bilimini baholash jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi, bu jarayonni tashkil etishda zarur bo‘lgan pedagogik shart-sharoitlar, shuningdek, zamonaviy raqamli platformalarning imkoniyatlari tahlil qilinadi. Bilimni baholashning an’anaviy va interaktiv usullari solishtirilib, elektron testlar, onlayn baholash tizimlari, avtomatlashtirilgan tahlil vositalarining afzalliklari ko‘rsatib beriladi. Pedagogik jihatdan samarali baholash tizimini shakllantirish uchun o‘quv jarayonini raqamlashtirish, o‘qituvchi va talabalar o‘rtasida samarali aloqa, tahlil natijalaridan foydalanish ko‘nikmalari kabi shart-sharoitlarning ahamiyati asoslab beriladi.