(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodida rang bilan bog’liq ramziy obrazlar yaratishning asoslari, o’zbek mumtoz she’riyatida tutgan o’rni, ado etayotgan vazifasi haqida to’xtalib o’tildi. Rang bilan bog’liq ramziy obrazlar o’zbek she’riyatining badiiyligini, jozibadorligini, ta’sir etish qudratini oshirishga xizmat qiladi. Alisher Navoiy she’riyatda rang ramzlari fikrni aniq, lo’nda va obrazli ifodalash vositasi sifatida misollar yordamida tadqiq etilgan.