(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada o‘lchovlardagi noaniqlikning ilmiy va muhandislik tadqiqotlaridagi asosiy komponent sifatidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Noaniqlik turlari, ularni xalqaro tavsiyalar (GUM) asosida baholash usullari hamda texnika, fizika, kimyo va biotibbiyotning turli sohalarida amaliy qo‘llanilishiga oid misollar muhokama qilinadi. Noaniqlik natijalar ishonchliligiga va qaror qabul qilish jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siriga alohida e’tibor qaratiladi.