(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Maqolada Surxondaryo sur qorakoʻl qoʻylari genofondini saqlash, tiklash va takomillashtirishda ota-ona juftliklarining biologik mahsuldorligi, evolutsion kelib chiqish genologiyasini har taraflama oʻrganish va solishtirish, maqsadli tanlash va saralash, sur qoʻylarni gomogen juftlashtirish orqali yoʻqolib va kamayib borayotgan noyob va antiqa, qimmatbaho sur rangbarangliklarni tiklashning ilmiy-amaliy seleksion-genetik usullari bayon etilgan.