(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada yurak ishemik kasalligi (YIK) mavjud bo‘lgan bemorlarda gipolipidemik terapiyaning samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot davomida bemorlarning lipid profiliga ta’sir ko‘rsatuvchi preparatlar, xususan, statinlar va boshqa gipolipidemik vositalarning klinik natijalarga ta’siri tahlil qilindi. Terapiya davomida umumiy xolesterin, LDL, HDL va triglitserid darajalari monitoring qilinib, ularning pasayishi yurak qon-tomir asoratlari xavfini kamaytirishi aniqlanadi. Shuningdek, gipolipidemik davo vositalarining nojo‘ya ta’sirlari va ularni kamaytirish usullari haqida ham ma’lumotlar taqdim etildi. Maqola natijalari YIK bilan kasallangan bemorlarda kompleks va individual yondashuv asosida olib boriladigan gipolipidemik terapiyaning dolzarbligi asoslab berilgan.