(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Zamonaviy oilada nogironligi bo‘lgan farzand tarbiyasi masalasi bugungi kunda juda dolzarb bo‘lib, ijtimoiy, pedagogik va texnologik jihatdan yangicha yondashuvlarni talab etadi. Bunday farzandlarning to‘laqonli hayot kechirishi, ta’lim-tarbiya olishi va jamiyatga muvaffaqiyatli integratsiyalashuvi uchun oilaning, ayniqsa ota-onalarning roli muhimdir. Inklyuziv ta’lim tamoyillari asosida sog‘lom va nogiron farzandlarning birgalikda rivojlanishiga imkoniyat yaratish, zamonaviy texnologiyalar va psixologik qo‘llab-quvvatlov vositalari orqali nogiron farzandlarning salohiyatini yuzaga chiqarish zamonaviy tarbiyaning asosiy yo‘nalishiga aylangan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida bu borada qonunchilik asoslari va davlat siyosatining izchil yo‘lga qo‘yilishi mavzuning dolzarbligini yanada oshiradi.