(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Inson qulog’i eshitish va muvozanat organidir. U tovushni transduktsiya mexanizmi orqali aniqlaydi va tahlil qiladi, bu tovush to’lqinlarini elektrokimyoviy impulslarga aylantirish jarayonidir. Agar anatomiya anormal bo’lsa, tinglash etarli darajada amalga oshirilmaydi. Ushbu maqolada tovush to’lqinlarini quloqqa o’tkazish mexanizmlari va uning o’rta quloq va ichki quloqdan miyaga integratsiyalashuvi va uzatilishi muhokama qilinadi.