(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada Turkistonda XX asr boshlarida jadidchilik harakati doirasida amalga oshirilgan ta’lim islohotlariga bag’ishlangan. Abduqodir Shakuriyning "Shakuriy maktabi" misolida qiz va o’g’il bolalar uchun aralash ta’limning joriy etilishi, shuningdek, iqtidorli yoshlarning xorijiy mamlakatlarga o’qishga yuborilishi kabi muhim voqealar tahlil qilinadi. Bundan tashqari, jadidlarning milliy matbuotni rivojlantirishdagi roli, "Xurshid", "Samarqand" va "Oyna" kabi nashrlarning ahamiyati va ular orqali targ’ib qilingan g’oyalar (milliy o’zlikni anglash, iqtisodiy taraqqiyot, Yevropa madaniyatini o’zlashtirish) ko’rib chiqiladi.