(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada diagnostik izlanishlar tasnifi klassifikatsiasi bo‘lib unda barcha diagnostik izlanishlar keng bayon qilib berilgan, diagnostika yunoncha diagnostikos — aniqlashga qodir manosini anglatadi, klinik tibbiyot va veterinariyaning kasallikni aniqlash, uni davolash va oldini olish tadbirlarini ishlab chiqish maqsadida organizmni tekshirish usullarini oʻrganadigan boʻlimi xisoblanadi. Diagnostika fan sifatida uch asosiy qismga boʻlinadi: 1.bemorning shikoyatlarini yigʻish va oʻrganish metodikasi, kasallanish va hayot tarixi, shuningdek, diagnostik texnika, yaʼni bemorni tekshirish usullari; 2.kasalliklarda kuzatiladigan har xil belgilar simptomlar haqidagi taʼlimot 3.bemorni tekshirib, olingan maʼlumotlarni tanqidiy nuqtai nazardan baholab, tashxis qoʻyish uchun vrachning muhokama yuritish metodikasi, yaʼni tashhis metodikasi xisoblanadi.