(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada xorijiy investorlarni jalb etish maqsadida hududlarning investitsiyaviy jozibadorligini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Unda hududiy infratuzilmani rivojlantirish, qulay soliq va huquqiy muhit yaratish, soddalashtirilgan ma’muriy tartib-taomillarni joriy etish, shuningdek, investorlarga kafolat va imtiyozlar berish orqali investitsion muhitni yaxshilash muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada ilg‘or xorijiy tajribalar asosida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, ularni mahalliy sharoitga moslashtirish imkoniyatlari ham yoritilgan.