(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mikrobiologik sintez birlamchi xom-ashyolarni qayta ishlash natijasida, inson faoliyati uchun zarur bo’lgan tayyor mahsulot olishni ta’minlovchi bir qancha murakkab texnologik operatsiyalar majmuasini o’zida mujassamlashtiradi. Zamonaviy mikrobiologik ishlab chiqarishda turli xil biopreparatlarning har biri, alohida texnologiyalar asosida ishlab chiqariladi. Biroq, barcha ishlab chiqarish jarayonlarida ishlatiladigan mikroorganizmlar deyarli bir xil hayotiy davr bosqichlarini bosib otadilar.