(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada farmatsevtik atamashunoslikning nazariy asoslari, farmatsevtik atamalarni shakllantirish usullari va lotin tilining bu jarayondagi o’rni tahlil qilinadi. Farmatsevtik terminologiya dori vositalarining nomlanishi, dozalanishi va qo’llanishiga oid axborotni aniq, qisqa va xalqaro standartlarga muvofiq yetkazish vositasi bo’lib xizmat qiladi. Ayniqsa, retsept yozish amaliyotida lotin tilining universal va o’zgarmas tabiati uning dolzarbligini ta’minlaydi. Maqolada lotin tilida tuzilgan retseptning strukturasi, dori vositalarining lotinchalashuvi va farmatsevtik sohada xalqaro aloqa uchun lotin tilining tutgan o’rni chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, atamalarni yaratishdagi affiksal, qisqartma va sintetik usullar o’rganilib, ularning amaliy farmatsiyadagi ahamiyati yoritiladi.