(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada ona tili ta’limida modellashtirish metodining samaradorligi va uni yangicha yondashuvlar asosida qo‘llash imkoniyatlari yoritiladi. Unda modellashtirish usuli orqali o‘quvchilarda til hodisalarini chuqur anglash, tahlil qilish va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada, shuningdek, ta’lim jarayoniga axborot texnologiyalari, interfaol metodlar va innovatsion yondashuvlarni integratsiyalash orqali o‘quvchilarning lingvistik kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari ona tili o‘qituvchilariga amaliy tavsiyalar sifatida xizmat qilishi mumkin.