(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
СOVID-19 тасдиқланган янги коронавирус инфекцияси билан касалланган оналардан туғилган чақалоқлар иммунитетини ўрганиш ҳозирда кам ўрганилган масала ҳисобланади. СOVID-19 коронавирус инфекцияли оналардан туғилган янги туғилган чақалоқларнинг иммунитетини ўрганиш СOVID-19 давом этаётган пандемия туфайли катта қизиқиш уйғотмоқда[1]. Чет эл адабиётларида, муаллифлар томонидан янги туғилган чақалоқларнинг СOVID-19 янги коронавирус инфекциясига қарши иммунитети масаласига бағишланган бир неча ишлар мавжуд бўлиб бу муаммони янада чуқур ўрганиш ва таҳлил қилишни талаб қилади[2].