(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada jismoniy tarbiya va sport tizimida yengil atletikaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Yengil atletika – jismoniy tarbiya va sportning eng qadimgi va ommabop turlaridan biri bo‘lib, insonning har tomonlama jismoniy rivojlanishiga ko‘maklashadi. Ushbu sport turi yugurish, sakrash va uloqtirish kabi mashqlarni o‘z ichiga olgan bo‘lib, sportchilarning chidamliligi, tezkorligi, kuchi va muvozanatini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada yengil atletikaning ta’lim tizimidagi o‘rni, uni o‘qitish metodikasi hamda yosh sportchilarni tayyorlash jarayonida samarali usullar tahlil etiladi. Bundan tashqari, yengil atletikaning jismoniy tarbiya darslarida va sport mashg‘ulotlarida qo‘llanilishi, uning sog‘liq uchun foydali jihatlari hamda ommaviy sport sifatida rivojlantirish istiqbollari yoritiladi.