(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Keyingi yillarda mamlakatimizda jinoyatchilikka qarshi kurashish va huquqbuzarliklarning oldini olish, aholining tinch va osoyishta hayotini ta’minlash hamda jamoat xavfsizligi madaniyatini shakllantirish bo‘yicha keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasining Qonuni (07.10.2024 yildagi O‘RQ-972-son ) asosida JKning 109-moddasi( Qasddan badanga yengil shikast yetkazish )ga o`zgartirish kiritishning o`ziga xos ijtimoiy-siyosiy sharoiti, asoslari va uning huqiqiy oqibatlarini hisobga olgan holda tahlil qilishga qaratilgan.