(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqola maktab yoshidagi bolalarda o‘qish ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonini tahlil qiladi. O‘qish ko‘nikmalari bolalarning ta’lim olishdagi asosiy vositalaridan biri hisoblanadi va uning muvaffaqiyatli shakllanishi kelajakdagi ta’lim jarayoniga katta ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish bosqichlari, metod va yondashuvlar, shuningdek, o‘qish jarayonidagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari muhokama qilinadi. Bolalarda o‘qish ko‘nikmalarini shakllantirishning ahamiyati va usullari, o‘qish darslarida innovatsion usullar qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumotlar berilgan.