(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2023)
Ushbu maqolada Fenimor Kuperning tarixiy-epik romanlari hamda o‘zbek tarixiy nasrida qahramonlik konsepsiyasining badiiy talqini qiyosiy adabiyotshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Qahramonlik tushunchasining milliy tafakkurdagi shakllanishi, tarixiy shaxslar va badiiy to‘qima asosidagi obrazlarning yaratilishi, ularning epik poetika bilan uyg‘unligi o‘rganiladi. Tadqiqot milliy ozodlik ruhiyatining adabiyotdagi ifodasini anglashga yordam beradi.