FIZIKANING NAZARIY KURSLARINI O’QITISH JARAYONINI KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA DASTURIY TA’LIM VOSITALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA TASHKIL ETISH ISTIQBOLLARI. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Mazkur ishda oliy ta’lim muassasalarida nazariy mexanika fanining o’zlashtirilishi qiyin bo’lgan mavzularni o’qitish jarayoni tadqiq qilindi. Talabalarda zarralarning kulon maydonida sochilishi mavzusiga doir tayanch kompetensiyalarni shakllantirish jarayonida  “Pynton” dasturlash tili yordamida tuzilgan dasturiy ta’lim vositasidan foydalanish masalasi yoritilgan.