MAQSUD SHAYXZODA... OZARBAYJON DIYORIDA (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2024)
Maqsud Shayxzodaning hayoti va ijodi, O‘zbekistonga kirib kelishi va bu yerdagi mashhur yozuvchilar bilan tanishishi, urush yillarida yaratgan asarlari haqida. Uning asarlari buyuk inqilobiy ideallar, yorqin vatanparvarlik tuyg‘ulari, chinakam ijodiy tuyg‘ular bilan yashagan yonayotgan qalbning gulli aks-sadosini o‘zida mujassam yetgan