Педагогик касбий компетентликни шакллантиришда маданий компетенциянинг роли ва мазмуни (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2024)
Ушбу мақолада маданий компетенция истилоҳи ва мазмуни хусусида сўз боради. Културологик ёндашувнинг аҳамияти ва унинг бугунги кун адабиёт фани ўқитувчилари касбий лаёқатини шакллантиришдаги роли борасидаги бахсли қарашлар ўз ифодасини топган. Янгича педадогик технологиянинг бошқа педагогик ёндашувлардан фарқли ва муҳим жиҳатлари мисоллар асосида ёритилади