Omon Matjon ijodida Beruniy obrazi (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2024)
Ushbu maqolada o‘zining sodda, ravon uslubi, hech kimnikiga o‘xshamaydigan she’riyati bilan xalqimiz qalbidan joy olgan Xorazm adabiy muhiti vakili, shoir Omon Matjonning “Beruniy” dramatik dostoni hamda “Haqqush qichqirig‘i” kitobidan o‘rin olgan “O‘n uchinchi eshik” afsonasini tahlil qilgan holda, Beruniy obraziga to‘xtalamiz.