TALABALARDA MANTIQIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Mazkur tezisda talabalarda mantiqiy fikrlashni rivojlantirishda shaxmat o‘yinining ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida talabalarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va to‘g‘ri qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Shaxmat o‘yini talabalarning intellektual salohiyatini oshirish, diqqatni jamlash va strategik fikrlashini rivojlantirishda samarali vosita sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida shaxmat mashg‘ulotlarining talabalarning mantiqiy fikrlashiga ta’siri ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilindi. Olingan natijalar shaxmat mashg‘ulotlari talabalarning mantiqiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal etish qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.