PERSPEKTIVIK MASALALARDA TAJRIBA-SINOV ISHLARINING BOSQICHLARI VA O’TKAZISH METODIKASI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Ushbu maqolada perspektivik masalalarni yechishda tajriba-sinov ishlarini tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida sinov ishlarini bosqichma-bosqich rejalashtirish, obyektni tanlash, guruhlarni shakllantirish hamda olingan natijalarni matematik-statistik tahlil qilish metodikasi tahlil qilingan. Muallif tomonidan istiqbolli loyihalar va masalalarning hayotiyligini tekshirishda tajriba-sinov ishlarining samaradorlik ko‘rsatkichlari ishlab chiqilgan. Maqola natijalari ta’lim tizimi, iqtisodiy prognozlash va muhandislik sohalarida o‘tkaziladigan ilmiy izlanishlar uchun uslubiy qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.