HARAKAT TARZI SHAKLLARINING USLUBIY IMKONIYATLARINI TAKOMILLASHTIRISH (BADIIY ASAR MISOLIDA) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Ushbu ishda o‘zbek tilidagi harakat tarzi shakllarining badiiy matndagi uslubiy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Harakat tarzi shakllarining badiiy asarlarda obrazlilikni kuchaytirish, voqea-hodisalarni jonli va ta’sirchan ifodalashdagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, yozuvchi va shoirlar tomonidan harakat tarzi shakllaridan foydalanish orqali nutqning emotsional-ekspressivligini oshirish usullari yoritiladi. Tadqiqot davomida badiiy asarlardan misollar keltirilib, harakat tarzi shakllarining uslubiy takomillashuvi ko‘rsatib beriladi.