KONSTITUTSIYA: DAVLATNING ASOSIY QONUNI VA JAMIYAT HAYOTIDAGI ROLI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqolada yangi tahrirdagi konstitutsiyaning mohiyati, uning jamiyat va davlat hayotidagi ahamiyati hamda fuqarolarning huquq va majburiyatlarini belgilashdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, konstitutsiya demokratik jamiyatdagi barqarorlik, qonun ustuvorligi va inson huquqlarini himoya qilishdagi rolini tahlil qiladi. Maqola konstitutsiyaning fuqarolar ongini shakllantirishdagi, davlat boshqaruvini tartibga solishdagi va ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan