RAQAMLI IQTISODIYOTNING GLOBAL IQTISODIY TIZIMDAGI O'RNI VA RIVOJLANISH QONUNIYATLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning bugungi dunyo iqtisodiyotidagi o‘rni va uning qanday qonuniyatlar asosida rivojlanishi haqida so‘z boradi. Raqamli texnologiyalar global iqtisodiy o‘sishga katta ta’sir ko‘rsatayotgani, ishlab chiqarish va xizmatlar sifatini yaxshilayotgani, mehnat bozori tarkibini o‘zgartirayotgani aytiladi. Shuningdek, innovatsiya, ma’lumotning qadrli resursga aylanishi, platformalar (Amazon, Google va boshqalar) rolining kuchayishi, tarmoqlanish, raqamli tafovut va avtomatlashtirish raqamli iqtisodiyotning asosiy rivojlanish qonuniyatlari ekanligi ta’kidlanadi.