ERKIN SAMANDARNING “QUYUN IZLARI YOXUD OGAHIY” ROMANIDA XALQ OG‘ZAKI IJODINING QAHRAMON XARAKTERINI OCHISHDAGI ROLI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqolada Erkin Samandarning “Quyun izlari yoxud Ogahiy” romanida xalq og‘zaki ijodining qahramon xarakterini ochishdagi roli tahlil qilinadi. Maqolada xalq og‘zaki ijodi – xalq ertaklari, rivoyatlar, maqollar va so‘zlar orqali qahramonlarning psixologik, ma’naviy va axloqiy xususiyatlari qanday ochib berilishi ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, asardagi xalq og‘zaki ijodi vositalari orqali qahramonlar hayoti va ijtimoiy muhitining badiiy tasviri aniqlanadi.