QARAQALPAQ XALÍQ QOSÍQLARÍNDAǴÍ FRAZEOLOGIZMLERDIŃ LINGVOMÁDENIY XARAKTERI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Qaraqalpaq folklorın lingvomádeniy jaqtan analizlew sońǵı jıllarda qolǵa alına baslandı. Bul baǵdarda dáslepki izertlew jumısları az sanda bolsa da kózge kórine basladı. Sh.Qunnazarova [4], X.Tolıbaev  [5], Z.Daniyarovalardıń [3] dissertaciyalıq jumıslarında dástanlardıń, erteklerdiń tillik ózgeshelikleri hár tárepleme izertlenildi. Bul izertlew jumısları tiykarınan folklorlıq shıǵarmalardı mádeniy kózqarastan, xalıqtıń etnografiyalıq ózgesheliklerine baylanıslı izertlenilgen.