ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING “BOBURNOMA” ASARIDA ADIBLAR IJODINING BADIIY TALQINI ( SHAYBONIYXON IJODI MISOLIDA) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida o‘z davri adiblarining, xususan, Shayboniyxon ijodining badiiy talqini tahlil qilinadi. “Boburnoma” nafaqat tarixiy voqealar majmui, balki adabiy-estetik qarashlarni, davr adabiy muhiti hamda ijodiy shaxslarning obrazini yorituvchi noyob manba sifatida o‘rganiladi. Shayboniyxonning she’riyati va ijodiy qiyofasi Bobur nigohida qanday baholangani, uning badiiy jihatlari, tarixiy va adabiy ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqotda matnshunoslik, adabiy tahlil va tarixiy-comparativ yondashuv metodlaridan foydalanilgan.