ONA TILI DARSLARIDA NUTQIY FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART- SHAROITLARI. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ona tili darslarida til o‘qitishdagi zamonaviy pedagogik yondashuvlarga asoslanib, didaktik vositalar va interfaol ta’lim metodlaridan maqsadli foydalanish o‘quvchilarda nutqiy kompetensiya tarkibiy elementlari: tinglash, so‘zlash, o‘qish va yozish kabi nutqiy ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali natijalar berishi yoritilgan. Ona tili mashg`ulotlarida o‘quvchilarning nutqini o‘stirish, ularga to‘g`ri talaffuz me`yorlarini o‘rgatib borish, so‘z boyligini kengaytirish har bir ona tili o‘qituvchisining bosh vazifasidir