“BERUNIY” YOZIB TUGALLANGANMI? (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Maqsud Shayxzodaning Hindiston safarida Bobur va uning avlodi qurgan davlatni ko‘rib lol qolsada, Beruniyning “Hindiston” asarida tasvirlagan manzaralar, urf-odatlar o‘zgarmasdan saqlanganligini uni ko‘proq taajjubga soladi va Beruniy haqida drama yozishni maqsad qiladi.