MAQSUD SHAYXZODA MUMTOZ ADABIYOT TADQIQOTCHISI SIFATIDA (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Maqolada o'zbek va ozar xalqining sevimli adibi Maqsud Shayxzodaning san`at, adabiyot tarix va falsafaga asos solgan ko`p qirrali istedodi ochib berilgan. Adibning keng qamrovli faoliyatida yaratgan asarlari manaviy merosimiz va boyligimiz sifatidagi  faoliyati haqida so'z boradi.