(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2025)
Ushbu maqola ona tili darslarida o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini modulli yondashuv asosida rivojlantirish metodikasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada modulli yondashuvning mohiyati va uning ta’lim jarayonida qanday samarali qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Nutqiy kompetensiyaning ta’limdagi ahamiyati, modulli yondashuvning afzalliklari, metodikasi va o‘quvchilarning nutqiy ko‘nikmalarini rivojlantirishda qo‘llaniladigan interaktiv va ijodiy metodlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada bu yondashuvni joriy etishda yuzaga keladigan qiyinchiliklar va ularni hal etish uchun taklif qilingan yechimlar keltirilgan. Maqola o‘qituvchilarga o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini samarali rivojlantirish uchun modulli yondashuvni amalda qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar beradi. Mazkur ish ta’lim tizimini yangilash va o‘quvchilarga zamonaviy ta’lim usullarini o‘rgatish istagidagi pedagoglar uchun foydali bo‘lishi mumkin.