(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2024)
Ushbu maqola o’quv jarayonida ijtimoiy tarmoq veb-saytlaridan foydalanishning didaktik imkoniyatlarini ochib beradi. Virtual ta’lim muhiti elementlarini ta’limga joriy etishning ijobiy va salbiy oqibatlari muhokama qilinadi. XXI asr bilimlar jamiyatini yaratish bilan tavsiflanadi, uning asosiy komponentlari bilim, tajriba, ijodkorlik va innovatsiyalardir. Ko’pgina iqtisodchi-larning ta’kidlashicha, zamonaviy jamiyatimiz uchun bilimlar jamiyatini yaratish, bilimlarni ishlab chiqarish, tarqatish va almashish tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tashkilotlar axborotga ishlab chiqarishning uchinchi omili sifatida qaraydilar. Hozirgi vaqtda bilimlarni ishlab chiqarish va almashish, boshqa narsalar qatori, ta’lim muhitini yaratishga ta’sir qiluvchi asosiy elementlardir.