(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2024)
Ushbu maqolada Erkin Samandarning “Tangri qudug‘i” asarida milliy qadriyatlarning aks etishi tahlil qilinadi. Asarda qadimgi turkiy e’tiqodlar, Tangriga sig‘inish va tabiatga hurmat kabi qadriyatlar qahramonlarning hayoti va ichki izlanishlari orqali tasvirlangan. Muallif milliy qadriyatlar va xalq e’tiqodlarini zamonaviy hayot bilan uyg‘unlashtirib, o‘quvchini o‘z madaniy merosiga qayta nazar tashlashga chorlaydi. Asarning tarbiyaviy ahamiyati ham katta bo‘lib, unda milliy qadriyatlarni saqlash va kelajak avlodlarga yetkazish masalasi ko‘tarilgan.