(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2024)
ushbu maqolada nutq madaniyatini shakllantirish, pedagog va psixologlarning nutqiy madaniyatini rivojlantirish bo’yicha zamonaviy usullar ko’rib chiqilgan. Til me’yorlari - bu ijtimoiy -nutqiy amaliyot (badiiy adabiyot, o’qimishli kishilar nutqi, sahna nutqi, radio va h.k.)da umum tomonidan qabul qilingan talaffuz, grammatika va so’z qo’llash qoidalaridir. Ammo yuksak nutq madaniyati faqatgina til me’yorlariga amal qilishdangina iborat emas.