(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Bu maqolada o‘zbek xalq yozuvchi Shukur Xolmirzayevning hammaning ko’nglidan joy olgan “O‘n sakkizga kirmagan kim bor?” asari haqida fikr yuritamiz. Maqolada 18 yosh nafaqat sho’xlik va beg‘ubor orzular davri, balki insonning katta hayotga qadam qo’yadigan davri ekanligi haqida gap boradi. Ushbu maqolaning boshqa maqolalardan ustunlik jihati shundaki, unda asar shunchaki kitobdagi voqea sifatida emas, balki har bir yosh yigit-u qizlarning hayotida uchrashi mumkin bo‘lgan hayotiy sinovlar asosida tahlil qilingan. Maqola orqali yoshlikdagi beg‘uborlik qanday qilib asta-sekin mas’uliyatga aylanishi kerakligini va bu yo’lda adashib qolmaslik uchun nimalarga e’tibor berish lozimligini tushunib olish mumkin.